Neem contact op

Events

Workshop

Cybersecurity in de zorg

Op 10 oktober 2019 organiseerden wij in samenwerking met Intrakoop een workshop over Cybersecurity in de zorg.

Dagelijks zijn organisaties slachtoffer van de diefstal van gegevens, verminderde beschikbaarheid van systemen of totale uitval door toedoen van cybercriminelen.

Ook voor jouw zorgorganisatie is het belangrijk om de kwaliteit van je digitale weerbaarheid te onderkennen, door tijdig de cyberrisico’s
voor je organisatie te identificeren, te onderzoeken, maatregelen te treffen en tijdig te reageren.

De problematiek rondom cybercriminaliteit en cybersecurity lijkt het domein van de ICT-specialisten, maar is dat zeker niet. De praktijk van alledag heeft de afgelopen jaren pijnlijk duidelijk gemaakt dat de achilleshiel van informatieverwerkende instanties vaak de mens is, die als zwakste schakel in het geheel optreedt. Overigens vaak vanuit onwetendheid en onbekwaamheid en zelden uit opzet of doelbewustheid.

Wat zijn de risico’s voor jouw organisatie? Zijn je medewerkers zich hiervan bewust?  Welke maatregelen heb je getroffen en werken deze? Hoe minimaliseer je de kans op datalekken?

Interactieve workshop

In een interactieve workshop voor (algemeen) management, ICT-management, security en privacy officers op locatie bij ons lid Abrona ging Cuccibu in op de wijze waarop cybercriminelen te werk gaan en hoe je jouw organisatie hiertegen kunt wapenen. Niet vanuit het eenmalig of incidenteel afvinken van interventies zoals een pentest, phishing test, workshop of e-learning. Maar vanuit een cyclische en duurzame aanpak, waarmee organisaties de volwassenheid structureel kunnen verhogen en borgen.

Deel deze pagina! Kies je platform