Neem contact op

Three lines of defense

Modern Risicomanagement: 3 Lines Model

Het 3 lines (of defense) model is niet nieuw, toch biedt het veel houvast voor een goede inrichting van risicomanagement in jouw organisatie. In deze training is er in het bijzonder aandacht voor het beleggen van verantwoordelijkheden bij verschillende functies in de organisatie waar het gaat om informatiebeveiliging.

In onze 3 Lines of Defense training gaan we in op hoe de theorie kan worden vertaald naar de praktijk. De theoretische benadering is voor veel (kleine of middelgrote) organisaties lastig om te implementeren naar de letter van de theorie. De strikte scheiding tussen operationeel uitvoerend, adviserend en controlerend blijkt vaak niet haalbaar. Wel wordt het belang hiervan ingezien. Hoe kan je als organisatie hier dan toch nog een goede invulling aan geven? In deze training gaan we hierop in. De volgende onderwerpen komen onder meer aan bod:

  • De toegevoegde waarde van het toepassen van de theorie;
  • De verschillen tussen het “oude” three lines of defense en “nieuwe” three lines model;
  • De wijze waarop de theorie op een pragmatische en succesvolle manier kan worden toegepast, inachtneming van de scheiding tussen uitvoerende, adviserende en controlerende functies;
  • Een aantal voorbeelden uit de praktijk.
Meer weten?

Interesse in deze training? De 3 Lines of Defense training duurt een ochtend en wordt gegeven op kantoor bij Cuccibu in Eindhoven op een nader te bepalen datum. Na afloop van de training ontvang je een certificaat.

Uiteraard kunnen we de training ook in-house verzorgen of geheel aanpassen naar de wensen van jouw organisatie. Neem gerust contact op!

Tijd: 09.00 – 12.30 uur
Locatie: Cuccibu Eindhoven

Deel deze pagina! Kies je platform