Neem contact op

Samenwerking Cuccibu en Intrakoop

5 februari 2019

Cuccibu en Intrakoop sluiten overeenkomst

Privacy en informatiebeveiliging zijn onderwerpen die steeds prominenter op de agenda staan bij zorgorganisaties.
Dit is niet zo vreemd als je bedenkt dat informatie in de primaire bedrijfsprocessen van deze organisaties een steeds belangrijkere rol krijgt en steeds meer persoonsgegevens uitgewisseld worden. Het belang van het beveiligen van deze informatie neemt toe, niet in de laatste plaats afgedwongen door wet- en regelgeving en de dagelijkse berichtgeving over datalekken en cybercriminaliteit.

AVG schrijft regels omgang persoonsgegevens voor

Zoals bekend schrijft sinds 25 mei 2018 de Europese privacywetgeving (zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming – AVG en de ePrivacy verordening) de manier voor, waarop organisaties om moeten gaan met persoonsgegevens. Daarnaast geven de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) en de internationale normen voor de beveiliging van informatie (zoals de NEN751x familie) richting aan de wijze waarop zorgorganisaties met gegevens om dienen te gaan.

Ondertekening overeenkomst Cuccibu

Onlangs ondertekenden Intrakoop en Cuccibu een overeenkomst waardoor het voor leden van Intrakoop mogelijk is om tegen speciale condities gebruik te maken van het integrale pakket aan advies en diensten op het gebied van informatiebeveiliging, privacy, cyber security en IT audit dat Cuccibu aanbiedt. Op onderstaande foto zien we de directeur/bestuurder van Intrakoop (Frank Kaptein) en Frank Roumans, Managing Partner, hun handtekening zetten onder het nieuwe contract.

Intrakoop is de grootste inkoopcoöperatie van de zorg in Nederland. Zo’n 550 zorgorganisaties met ruim 7.000 locaties maken gebruik van onze diensten en inkoopoplossingen. Met onze kennis van de zorgsector, de leveranciersmarkt en het inkoopproces, helpen we onze leden om hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Zo maken we samen goede zorg betaalbaar. Meer informatie op www.intrakoop.nl

Kantoorfoto's
Deel deze pagina! Kies je platform