Neem contact op

Cuccibu nieuwe sponsor preHistorisch Dorp

30 maart 2021

Cuccibu nieuwe sponsor preHistorisch Dorp

Cuccibu sponsort de komende drie jaar het preHistorisch Dorp door haar expertise op het gebied van informatiebeveiliging aan het museum ter beschikking te stellen. Een unieke samenwerking tussen deze twee Eindhovense organisaties, die beide aan de Genneper Parken gevestigd zijn.

Afgelopen dinsdag 9 maart ondertekenden Ward Rennen, directeur-bestuurder Eindhoven Museum, en Daniël Bloemers, managing partner Cuccibu, hun overeenkomst. Cuccibu is al jaren actief op het gebied van privacy, cyber security en compliance. Het preHistorisch Dorp verbeeldt de geschiedenis van de mens in hun openluchtmuseum. Samen brengen zij verleden, heden en toekomst samen.

Cuccibu hecht er veel waarde aan om het regionaal cultureel erfgoed in stand te houden. “In deze tijd hebben musea het lastig. Aan ons de taak om musea te ondersteunen en digitaal weerbaar te maken. Dit doen wij vanuit de maatschappelijke overtuiging dat cultuur van grote waarde is voor onze samenleving. Cultuur verbindt, biedt plezier en draagt bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Dat mag niet verloren gaan.”, aldus Bloemers.

De donatie in de vorm van expertise is zeer welkom bij Eindhoven Museum, waar het preHistorisch Dorp onder valt. Door de coronamaatregelen heeft het museum minder inkomsten dan gebruikelijk. Rennen: “We kunnen deze expertise goed gebruiken met het oog op onze toekomstige uitbreiding. Het afgelopen jaar was niet gemakkelijk voor ons. Dit hartverwarmende gebaar komt ten goede aan het gehele museum en de toekomst.”

Net zoals in het verleden waarin de mens afhankelijk was van de natuur, heeft men ook nu te maken met bedreigingen voor de veiligheid. Eén daarvan is het risico van digitale omgevingen, waar het preHistorisch Dorp met haar werkzaamheden ook mee te maken krijgt.

Hier komen de werelden van het preHistorisch Dorp en Cuccibu samen. Cuccibu helpt organisaties met vraagstukken op het gebied van informatiebeveiliging, privacy, cyber security en audit/compliance. Zij gaat het preHistorisch Dorp helpen bij het optimaliseren van haar informatiebeveiliging en cybersecurity. Zo maakt zij het museum veilig en toekomstbestendig.

De samenwerking gaan de twee partijen aan voor drie jaar.

Kantoorfoto's
Deel deze pagina! Kies je platform