Neem contact op

Maak kennis met Jeffry Mozalbat

“De Cyber Security wereld is spannend! In principe mag je dingen doen die normaal gesproken niet zijn toegestaan. Maar wij kunnen het doen omdat we goede afspraken maken met onze opdrachtgevers en handelen met de juiste intenties.“


Jeffry Mozalbat
Cyber Security Consultant

Jeffry Mozalbat

Vertel wat over jezelf

Jeffry is Cyber Security Consultant bij Cuccibu. Hij vertelt vol enthousiasme hoe zijn interesse voor dit vakgebied is ontstaan: “Van jongs af aan ben ik al heel geïnteresseerd in hacken. Ik keek films over hackers en droomde ervan om dit later ook zelf te gaan doen. Op de middelbare school heb ik ooit via facebook een phishing link gestuurd naar al mijn klasgenootjes, waarmee ik van bijna iedereen het wachtwoord had achterhaald. Toen wist ik overigens nog niet dat dit phishing heette. Nooit gedacht dat ik daar later mijn baan van zou maken.” Jeffry is opgeleid als software engineer en heeft ook een studie cyber gevolgd.

Hoe is je carrière bij Cuccibu begonnen?

Sinds november 2020 is Jeffry werkzaam voor Cuccibu. Hij was één van de eerste collega’s die aan de slag ging met Cyber Security binnen onze organisatie. Jeffry is dankbaar voor de kansen die hij binnen Cuccibu heeft gekregen: “Na een tijdje aan de slag te zijn als consultant bij Cuccibu gaf ik aan dat ik mij verder wilde focussen op de technische kant van Cyber Security. Ik mocht een OSCP training volgen, waar ik leerde ethisch te hacken om vervolgens pentesten uit te kunnen voeren. Een mooie kans!”. Al snel werd de eerste pentest verkocht en breidde het Cyber Security team van Cuccibu zich uit.

Wat houdt jouw werk als Cyber Security Consultant in?

Jeffry vertelt: “In de Cyber Security wereld heb je de offensieve en defensieve kant. Bij offensieve Cyber Security zetten we proactieve beveiligingsstrategieën in, waarbij gebruik wordt gemaakt van dezelfde tactieken als bijvoorbeeld hackers gebruiken. Dit om op voorhand de beveiliging van IT-systemen te testen. Deze tactieken worden dus ingezet om het netwerk beter te beveiliging in plaats van schade aan te doen, zoals echte hackers. Onder offensieve cyber valt bijvoorbeeld pentesting of redteaming.” Bij de offensieve opdrachten van Cuccibu vervult Jeffry de rol van projectleider. Hij doet de kick-off bij de opdrachtgever, waar de scope wordt vastgesteld en afgesproken wat wel en niet mag. Cyber Security collega’s Fady en Luka voeren vaak de opdracht uit. Aan het einde van de opdracht leest Jeffry mee in het rapport dat is opgesteld. Verder focust Jeffry zich voornamelijk op de defensieve kant. “Defensieve Cyber Security is het monitoren van activiteiten in een netwerk, zowel op hackers als op de interne collega’s. Ook wel blueteaming genoemd. Naast monitoring geven wij ook advies. Wanneer een grote kwetsbaarheid is ontdekt geven we advies over het treffen van de juiste beheersmaatregelen of we kijken mee of de configuratie in een firewall goed staat.”

Wat vind je het leukste aan jouw werk?

“De Cyber Security wereld is spannend! In principe mag je dingen doen die normaal gesproken niet zijn toegestaan. Maar wij kunnen het doen omdat we goede afspraken maken met onze opdrachtgevers en handelen met de juiste intenties. Voor mij springen er twee dingen uit bij mijn carrière bij Cuccibu: een mystery visit bij een gemeente in Nederland en de monitoring bij een organisatie in de zorgsector. Tijdens de mystery visit moest ik kijken hoever ik kon komen tot het punt van hacken. Het is heel interessant om mee te maken hoe ver je kan gaan. Van het binnenkomen in het gebouw, werken op de locatie en toegang verkrijgen tot de serverruimte.” vertelt Jeffry. Als een van de consultants van Cuccibu op pad gaat als mystery guest stemmen we altijd op voorhand af met de opdrachtgever wat wel en niet mag op locatie. Na afloop rapporteren we onze bevindingen, met foto’s als bewijs. Een mystery visit geeft een goed inzicht in de status van bewustwording op het gebied van information– en cyber security binnen jouw organisatie. Jeffry vervolgt zijn verhaal: “Bij die zorgorganisatie waren we net klaar met het inrichten van de monitoring. De dag daarna hebben we al diverse casussen gevonden, waarbij op een onverantwoorde manier met persoonsgegevens werd omgegaan. Het is interessant om op deze manier bij te dragen aan de veilige en verantwoorde omgang van gegevens binnen een organisatie.”

Hoe ervaar je werken bij Cuccibu?

“Cuccibu is een platte organisatie waar junioren serieus worden genomen. Je hebt de kans om je te ontwikkelen en ideeën worden zeer gewaardeerd. Daarnaast is het een gezellige club collega’s. We leren veel van elkaar binnen het Cyber Security team. Als je ergens tegenaan loopt, dan is iedereen bereidt om te helpen. We vullen elkaar goed aan. Het is leuk dat we veel samenwerken ondanks dat we bij allemaal verschillende opdrachtgevers zitten. Wat ik ook een enorme pluspunt vind aan werken bij Cuccibu is de diverse groep collega’s. Naast Cyber Security hebben we ook collega’s die zich bezig houden met Privacy & Legal, Information Security en QHSE (kwaliteit, arboveiligheid en milieu). Hierdoor kan je ook een keer over wat anders praten dan IT. Dat is wel degelijk anders dan bij een ander IT-consultancy bedrijf.” sluit Jeffry af.

Heb je vragen over een vacature of werken bij Cuccibu?

Neem persoonlijk contact op met onze Corporate Recruiter Flór. Ze is te bereiken op 06-51273963 of via recruitment@cuccibu.nl.

Vacatures Maak kennis met