Neem contact op

Redteaming

Redteaming is het simuleren van een aanval op een organisatie, zoals hackers deze uitvoeren. Het doel? De algehele beveiliging van een organisatie testen. Tijdens een redteaming opdracht doen de Cyber Security professionals er alles aan om binnen te dringen in de IT van een organisatie. Redteaming combineert alle cyber security services in één. Je organisatie wordt onderzocht op alle fronten. Het eindproduct van een Redteaming opdracht, zoals Cuccibu die uitvoert, is een adviesrapport met daarin de bevindingen uit het onderzoek. Elke bevinding wordt vertaald naar een concreet bedrijfsrisico met daarbij advies hoe dit risico het beste te mitigeren is. Op die manier kan de organisatie met de juiste prioritering aan de slag met de verbeteringen!

Redteaming? Hoe werkt dat?

De Cyber Security professionals hebben als doel het ethisch hacken van jouw organisatie. Om de eerste stap binnen de organisatie te zetten kunnen zij met verschillende soorten phishing campagnes proberen om accounts van medewerkers te bemachtigen. Een andere optie is om naar de locatie van de organisatie te komen en daar proberen binnen te dringen. Daarna zullen zij stapsgewijs proberen de controle over te nemen over alle systemen.

Onze aanpak is gebaseerd op een in de praktijk bewezen effectieve methode om binnen te dringen in een organisatie. De opdracht wordt uitgevoerd zonder voorkennis. Voor het uitvoeren van de redteam opdracht wordt gebruik gemaakt van standaardtechnieken en tooling.

Onze aanpak

Een Redteaming opdracht zoals Cuccibu die uitvoert bestaat uit de volgende stappen:

  1. Kick-off: Scoping & Planning
  2. Verkenning
  3. Discovery & scan
  4. Voorbereiding aanval
  5. Exploitatie
  6. Rapportage
  7. Eindbespreking

stappen_redtean

Wanneer zou ik Redteaming moeten uitvoeren?

Wij bevelen aan dat een organisatie Redteaming laat uitvoeren als zij de volwassenheid van hun gehele organisatie willen testen. Hiermee wordt inzicht in de status van de huidige beveiliging van de omgeving behouden. Het up-to-date houden van de beveiliging is van belang, omdat er vaak nieuwe kwetsbaarheden worden ontwikkeld en misbruikt. Daarnaast geeft Redteaming inzicht in het security bewustzijn van de medewerkers. Een goede security bewustzijn is heel belangrijk, omdat de eerste stap om een organisatie binnen te komen vaak via medewerkers verloopt.

Wil jouw organisatie samen met Cuccibu aan de slag met Redteaming? Neem dan vrijblijvend contact op via onderstaand contact formulier en we vertellen je graag alles over de mogelijkheden!

Wij zijn Cuccibu

Interesse of vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee over de oplossing die het beste past bij jouw organisatie. Laat hier je gegevens achter.

"*" geeft vereiste velden aan

Jouw naam en e-mailadres gebruiken wij alleen voor het door jou gevraagde contact. Wil je meer lezen over hoe Cuccibu omgaat met persoonsgegevens? Lees dan hier onze privacy- en cookieverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Mailbox

“ Wij geloven dat je toegevoegde waarde creëert middels veilige en verantwoorde digitalisering. Dit leidt tot kansen voor het individu, voor organisaties en voor de gehele maatschappij. “