Neem contact op

Cuccibu Conference 2024

Beyond Compliance

De Artificial Intelligence Act, NIS2, Cyber Resilicience Act, Data Governance Act en de Omgevingswet. Vergeten we nog iets? Het moge duidelijk zijn, we worden overspoeld met wet- en regelgeving. In de snel veranderende digitale wereld kunnen we nooit op alles voorbereid zijn en ook wet- en regelgeving is daarvoor niet de oplossing. De ontwikkelingen volgen elkaar in sneltrein op en daarmee is het juist toepassen van de regels cruciaal geworden.

Hoe kan een organisatie compliant zijn, op een manier dat het haar dienstverlening niet in de weg zit? Hoe wordt bovendien een organisatie gecreëerd die weerbaar is? Hoe bereid je je voor op datgeen waar alle regels je niet op voorbereiden? Hoe voeg je waarde toe met én ondanks de verplichte wet- en regelgeving? En hoe behoud je focus op dat waar jouw organisatie sterk in is?

Op die, en meer, vragen geven wij tijdens de Cuccibu Conference 2024 antwoord in onze kennissessies.

 

Onze keynote sprekers

Ook dit jaar hebben we twee inspirerende keynote sprekers uitgenodigd. Op woensdag 20 maart 2024 vertellen Boukje Keijzer en Don Eijndhoven hun verhaal.

Boukje Keijzer is dé enige echte ontregelexpert van Nederland. Van oorsprong is Boukje communicatiewetenschapper en (gepromoveerd) sociaal psycholoog. Sinds 2010 is ze directeur van 7Zebra’s, een creatief adviesnetwerk gericht op het realiseren van nieuwe verhoudingen tussen overheid en samenleving.

Veel mensen hebben een haat-liefdeverhouding met regels. Regels zorgen voor duidelijkheid en houvast, maar zetten ook de werkelijkheid vast. Waardoor goede ideeën nooit voorbij ‘kan niet’, ‘mag niet’ en ‘past niet’ komen en er onvoldoende ruimte is voor de menselijke maat of maatwerk. We hebben steeds complexere systemen opgetuigd voor het maken en bewaken van regels, die steeds minder ruimte bieden voor de noodzakelijke rek. De balans tussen regels en rek is zoek.

Het kan anders. Al meer dan 20 jaar weet Boukje een ander licht op zaken te werpen. Changing Perspectives was niet voor niets de titel van haar proefschrift. Ze prikkelt, daagt uit, denkt mee, en schetst een aanlokkelijk perspectief, dat ook bereikbaar is. Haar methodiek De regels en de rek biedt de perfecte basis om stap voor stap toe te werken naar een situatie waarin regels en rek beter in balans zijn. Want tussen de regels is er veel meer ruimte dan je denkt.

Haar grootste drijfveer is om mensen te laten ervaren dat je zélf iets aan de regeldruk kunt doen. In haar keynote beantwoordt ze allerlei vragen: Met wat voor regels hebben we eigenlijk te maken? Wat proberen we daarmee te regelen en lukt dat ook een beetje? Kan het ook anders? Welke beren op de weg kun je tegenkomen bij het ontregelen en hoe verjaag je die?

Don Eijndhoven is expert op het gebied van Cyber Security, digitale geopolitiek, informatiebeveiliging en oorlogsvoering in het digitale domein.

Met een lange en actieve carrière aan het front van cyber ontwikkelingen, en een lange reeks aan uiteenlopende passies zoals militaire geschiedenis, betrad hij enkele jaren geleden de internationale cyber gemeenschap en is hier sindsdien niet meer weg te slaan. Naast het leiden van zijn eigen bedrijf, werkt Don nauw samen met diverse nationale en internationale denktanks om vraagstukken rondom het digitale domein op te lossen.

Als globale beschaving hebben we nog maar nauwelijks besef van wat de consequenties zijn op sociaal, historisch en cultureel vlak van het hebben van toegang tot een goede benadering van de gemeenschappelijke kennis van de mensheid. De wereld is dankzij digitale apparaten zoals de mobiele telefoon, tablet en laptop altijd en overal toegankelijk. We zien steeds meer verweving van deze techniek in ons dagelijks leven. Het is dan ook niet zo vreemd dat we nu ook andere aspecten van de menselijke samenleving zien digitaliseren, denk aan de misdaad en oorlogsvoering. Zoals het pistool in de 16e eeuw werd ingevoerd zien we nu cybercrime opkomen.

Don spreekt onder andere over hoe overheden op dit gebied met elkaar omgaan op het internationale toneel, hoe legermachten omgaan met digitale oorlogsvoering en hoe de zaken er voor staan qua internationale samenwerking tegen internetcriminelen.

Informatieve sessies

Naast onze keynote-sprekers staan er ook drie rondes met informatieve subsessies over diverse thema’s op het programma.

  • A day in the life of a hacker
  • Gegevensbescherming in de HR: een ondergeschoven kind?
  • Klinkt GDPR certificering jou als muziek in de oren?
  • De kracht van de DPIA: meer dan een vinkje
  • Voorbereid op de NIS2?
  • Aantoonbaar opleiden
  • AI: to do or not to do
  • Energie krijgen van energie besparen: groener, goedkoper én efficiënter
  • EHDS: een risico of kans?

Meer informatie ontvangen over de subsessies? Stuur een mail naar conference@cuccibu.nl en vraag naar de informatiefolder.

Inschrijven

Op woensdag 20 maart 2024 organiseren wij onze jaarlijkse Cuccibu Conference te Kasteel Woerden. Meer informatie over het programma volgt snel. Wil jij alvast zeker zijn van een plekje? Save the date en schrijf je hieronder in voor de Cuccibu Conference | Beyond Compliance.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deel deze pagina! Kies je platform