Neem contact op

ENSIA Netwerkdag

Meld je aan voor de ENSIA dagen

De ENSIA audit en daarmee ook de ENSIA coördinator krijgt een steeds belangrijkere rol voor gemeenten en andere decentrale overheden. Maar wat is precies de rol van de ENSIA coördinator, welke andere personen zijn betrokken en hoe ziet het proces er idealiter uit? Wat is de relatie van dit proces naar Interne Controle en hoe zorgen we ervoor dat het ENSIA-proces ons ook echt inzicht geeft in de risico’s van de organisatie?

 

27 en 29 september!

Dat en meer vertellen we je tijdens de ENSIA-netwerkdagen op dinsdag 27 september in Nijmegen en donderdag 29 september in Delft. Op deze dagen delen we – Cuccibu, SEP en Qualogy – graag onze inzichten. Daarnaast kunnen vakgenoten en experts ervaringen uitwisselen.

Programma

09.30 – 10.15  | Inloop en ontvangst

10.15 – 10.30   | Welkom

10.30 – 11.15    | Workshop Beat the auditor…
Nee, dit is geen sessie die wil aanzetten tot geweld tegen de auditor. Maar wel om een beeld te geven in de denk- en handelwijze van de auditor, om daarmee je organisatie op de juiste wijze voor te bereiden. Tim Florack (Cuccibu) deelt voorbeelden uit de praktijk, nuttige handvatten en bruikbare tips. Niet alleen voor ENSIA, maar voor iedere mogelijke audit die op de organisatie afkomt.

11.15 – 11.45     | Koffie en ontmoeten

11.45 – 12.30   | Workshop ENSIA bestaat 5 jaar
Gemeenten verantwoorden zich al 5 jaar via ENSIA over informatiebeveiliging en kwaliteit. De focus van ENSIA ligt op verantwoording richting de gemeenteraad en de rijksoverheid waar het gaat om het gebruik van landelijke voorzieningen. In deze sessie willen wij door middel van vragen en stellingen met jullie onderzoeken hoe ENSIA wordt ervaren en hoe ENSIA effectiever en efficiënter kan worden ingezet tijdens de zelfevaluatie en verantwoordingsfase.

Jos Engelhart zal de presentatie verzorgen op 27 september. Margreet Smit zal de presentatie verzorgen op 29 september.

12.30 – 14.00  | Lunch en ontmoeten

vanaf 14.00  | Afsluiting

 

 

Je bent van harte welkom om een van deze dagen kosteloos aan te sluiten. Kom je ook? Schrijf je dan hieronder in.

Aanmeldformulier Cuccibu Events

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deel deze pagina! Kies je platform