Neem contact op

Events

Awareness Workshop

Cuccibu Workshop Awareness

De top zet de toon!

Een succesvol awareness programma werkt alleen als de top van een organisatie de toon zet bij het volgen van het organisatiebeleid en het uitdragen van de kernwaarden van deze organisatie. Het enkel inzetten van een losse awareness activiteit zal helaas, op lange termijn, niet zorgen voor het blijven plakken van nieuw gewenst gedrag: hiervoor is meer nodig.

Neem als voorbeeld het invoeren van een clean desk policy. Kort samengevat: zorg voor een opgeruimd bureau en laat geen documenten met gevoelige informatie in het openbaar achter als je niet achter je bureau zit. Dit klinkt vrij simpel: beleid opstellen en rondsturen.

Maar wat als het management zelf vertrouwelijke documenten open en bloot op hun bureau laat liggen als ze bij hun werkplek weglopen? Dan wordt het voor een medewerker ook lastiger om zich aan dat beleid te houden, omdat medewerkers het gedrag van management vaak kopiëren, omdat het management wordt gezien als vertegenwoordiging van de organisatiecultuur. Goed voorbeeld doet goed volgen! Dit geldt uiteraard ook voor het volgen van ander beleid, zoals het niet achterlaten van je laptop of vertrouwelijke documenten in de auto, het gebruik van MFA en het vergrendelen van je laptop als je niet aan je bureau ziet. Doet management dit allemaal zelf niet? Dan is de kans groot dat medewerkers dit ook niet gaan doen, hoeveel awareness activiteiten zoals een phishing mail sturen of e-learning aanbieden, je ook doet.

Workshop | Hoe voer ik een succesvolle awareness campagne?

Tijdens deze workshop delen wij handige tips en tricks om ervoor te zorgen dat het management van jouw organisatie het awareness programma niet alleen breed ondersteunt, maar zelf ook als voorbeeld dient voor de rest van de organisatie en de kernwaarden die het awareness programma bevat zelf probeert uit te dragen.

Haal het maximale uit je awareness programma. De top zet de toon en daar gaan wij je bij helpen! Interesse in deze workshop? Meld je gratis aan!

 

Datum: 10 november 2022
Tijd: 14.00 – 16.30 uur
Locatie: WestCord Hotel Delft, Olof Palmestraat 2, 2616 LM Delft

Aanmeldformulier Training

Jouw naam en e-mailadres gebruiken wij alleen voor het door jou gevraagde contact. Wil je meer lezen over hoe Cuccibu omgaat met persoonsgegevens? Lees dan hier onze privacy- en cookieverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deel deze pagina! Kies je platform