Neem contact op

Aan de slag met de ISO 27001 norm

Een praktische ISO 27001 training

Tijdens deze praktische (incompany) training gaan we aan de slag met de ISO 27001 norm, voor informatiebeveiliging. Daarbij kijken we zowel naar de ISO 27001:2022 norm als de ISO 27002:2022 praktijkrichtlijn. Je leert de theorie aan de hand van praktische oefeningen zodat je de opgedane kennis meteen in je eigen organisatie kunt toepassen. We beginnen met de achtergronden van dataveiligheid en besteden aandacht aan begripsvorming rondom informatiebeveiliging. Vervolgens gaan we in op de normeisen van ISO 27001. Je leert hoe je de norm vertaalt naar jouw eigen organisatie en hoe je risico’s in kaart brengt. Daarbij houden we de organisatiecontext steeds goed in beeld. Ook gaan we uitgebreid in op mogelijke beheersmaatregelen en bestuderen we het doel en de werking van de Verklaring van Toepasselijkheid.

In de training leer je o.a.:

  • Inzicht te krijgen in de eisen van de ISO 27001:2022 norm.
  • Normeisen vertalen naar de eigen organisatie.
  • Beter begrip te ontwikkelen van ‘risicogebaseerd denken’.
  • Inzicht te krijgen in de wijze van beoordelen door een certificerende instelling.

 

Voor wie is deze training interessant?
Deze training is bestemd voor medewerkers van organisaties die een managementsysteem voor informatiebeveiliging ontwikkelen, beheren of gaan beheren. Tijdens deze training pakken we de meest recente versie van de norm (ISO 27001:2022 en ISO 27002:2022) erbij en leren we alles over de inhoud van de norm, de eisen en het toepassen in de praktijk.  Ervaring met de norm is niet vereist.

Meer weten?

De training duurt een hele dag (09.30 tot 17.00 uur) en wordt gegeven op één van onze kantoren in Eindhoven of Rijswijk. Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname.

De Training Normkennis ISO 27001 staat gepland in 2024 op 18 juni en 26 november.

Uiteraard kunnen we de training ook in-house verzorgen en/of aanpassen naar de wensen van jouw organisatie. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Contact

Direct inschrijven

Interesse in deze training? Schrijf je hieronder direct in voor de Training Normkennis ISO 27001 op een van onderstaande data:

  • 18 juni 2024
  • 26 november 2024
MM slash DD slash JJJJ

Gegevens deelnemer

Naam
Adres

Factuurgegeves

Betaalgegevens

Opmerkingen

Jouw naam en e-mailadres gebruiken wij alleen voor het door jou gevraagde contact. Wil je meer lezen over hoe Cuccibu omgaat met persoonsgegevens? Lees dan hier onze privacy- en cookieverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deel deze pagina! Kies je platform