Neem contact op

Kwaliteit

Wereldwijde standaarden voor kwaliteit

Kwaliteitsmanagement richt zich op het beheersen en optimaliseren van de bedrijfsprocessen met als doel tevreden klanten en continuïteit van de organisatie.

Daarbij worden fouten en verspillingen inzichtelijk en wordt op continue basis gewerkt aan verbetering van producten en diensten. Zeker in de huidige tijd is het leveren van kwaliteit een onderscheidend vermogen. Wendbaarheid van een organisatie is daarbij essentieel om te overleven. Kwaliteitsmanagement is geen afgebakend vakgebied, maar strekt zich uit binnen alle onderdelen van een organisatie. Daarbij staat altijd de in- of externe klant centraal.

Iedere organisatie beoogt om met minder kosten, meer rendement te behalen, de kwaliteit van producten en diensten te vergroten en daarmee de klanttevredenheid te verhogen. Kwaliteitsmanagement is essentieel voor het realiseren van deze doelstelling en een kwaliteitsmanagementsysteem is daarbij een onmisbaar hulpmiddel. Naast het realiseren van de gestelde doelstelling draagt een kwaliteitsmanagementsysteem bij aan het verkrijgen van beter inzicht in de organisatie en meer grip op de processen en geldstromen. Door deze processen in verband te brengen met bestaande wet- en regelgeving is een organisatie beter ‘in control’ en kan een organisatie bovendien beter sturen op klanttevredenheid. Daarnaast kan het kwaliteitsmanagementsysteem worden ingezet voor het beheersen van risico’s.

Onze ervaren QHSE consultants helpen graag met het implementeren en/of onderhouden van het kwaliteitsmanagementsysteem. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in en we vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Neem contact op via sales@cuccibu.nl.

Contact

Kwaliteitsmanagementsystemen

Op het gebied van kwaliteitsmanagement bieden wij advies en ondersteuning bij de implementatie en optimalisatie van:

  • ISO 9001, de internationale standaard voor kwaliteitsmanagement
  • ISO 13485, de norm voor het kwaliteitsbeheer van medische hulpmiddelen

Daarnaast kunnen we jouw organisatie ook ontzorgen op het gebied van de interne audits en leveranciersbeoordelingen op deze standaarden.

Detachering

Ook voor het invullen van posities die voortkomen uit de inrichting van een kwaliteitsmanagementsysteem, zoals de kwaliteitsmanager, kan je bij Cuccibu terecht.

Veel gestelde vragen

We zetten de veel gestelde vragen voor kwaliteitsmanagement voor je op een rijtje.

Een kwaliteitsmanagementsysteem is een geheel van samenhangende of elkaar beïnvloedende elementen van een organisatie om beleid en doelstellingen vast te stellen, alsmede de processen om die doelstellingen te bereiken. De klant staat centraal in dit managementsysteem. Met het systeem wordt zeker gesteld dat de producten of diensten worden geleverd conform de kwaliteit die de klant verwacht. Verder helpt een kwaliteitsmanagementsysteem bij het verminderen van groeipijnen en ligt de focus op continue verbetering.

De voordelen van een kwaliteitsmanagementsysteem zijn:

  • Beheersbare kwaliteit van producten;
  • Realisatie van klanttevredenheid;
  • Een effectieve bedrijfscultuur;
  • Houvast bij aansprakelijkheid en behulpzaam bij verantwoordingsplicht;
  • Minder kosten en meer rendement.
Wil je meer weten over onze diensten?

Onze diensten zijn onderverdeeld in de volgende gebieden

Wij zijn Cuccibu

Interesse of vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee over de oplossing die het beste past bij jouw organisatie. Laat hier je gegevens achter.

"*" geeft vereiste velden aan

Jouw naam en e-mailadres gebruiken wij alleen voor het door jou gevraagde contact. Wil je meer lezen over hoe Cuccibu omgaat met persoonsgegevens? Lees dan hier onze privacy- en cookieverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactformulier cuccibu

“ Wij geloven dat je toegevoegde waarde creëert middels veilige en verantwoorde digitalisering. Dit leidt tot kansen voor het individu, voor organisaties en voor de gehele maatschappij. “