Neem contact op

Legal Counsel 

Juridische ondersteuning kan op allerlei aspecten van de bedrijfsvoering gewenst zijn. Wet- en regelgeving is constant in beweging en hetzelfde geldt voor de ontwikkelingen in een organisatie. Een (interim) legal counsel kan helpen om dergelijke ondersteuning te bieden in jouw organisatie. Wanneer specifieke kennis gewenst is, als (tijdelijke) uitbreiding van de capaciteit of voor juridische ondersteuning bij een bepaald project.

Wat is een Legal Counsel?

Een Legal Counsel is een jurist binnen jouw organisatie en het eerste aanspreekpunt voor juridische vraagstukken. Een Legal Counsel kan uiteenlopende taken en verantwoordelijkheden vervullen, geheel afhankelijk van de eisen, wensen en aard van jouw organisatie of vraagstukken die aan de orde zijn.

  • De legal counsel toetst of de wijze waarop jouw organisatie invulling geeft aan processen en beleid, voldoen aan van toepassing zijnde wet- en regelgeving. Tot de werkzaamheden van de legal counsel behoort ook:
  • Opstellen en beoordelen van contracten;
    Adviseren bij juridische geschillen;
  • Sparringspartner voor de organisatie op het vlak van juridische kwesties.

De kernwaarden van Cuccibu gaan hand in hand met het effectief invullen van de legal counsel positie. Het zoeken naar pragmatische oplossingen die de doelstellingen van de organisatie voorop zetten!

 

Wat zijn onze Legal Counsel diensten?

Cuccibu vervult de rol van legal counsel voor verschillende organisaties, waaronder overheidsinstanties, zorginstellingen, onderwijs- en opvanginstellingen. Dit kan op basis van een tijdelijke interimpositie, bijvoorbeeld als tijdelijke vervanging of als kwartiermaker, maar ook in een meer permanente constructie. Voor die laatste optie hebben onze Legal Counsel as a Service dienst, waarmee we jouw organisatie volledig ontzorgen voor wat betreft het invullen van de legal counsel positie. Onze Legal Consultants zijn ervaren in het pragmatisch invullen van de rol, met aandacht voor de bedrijfsdoelstellingen en toegevoegde waarde.

Liever geen vaste invulling? Cuccibu kan ook  functioneren als een legal counsel op afstand: hierbij gaan we uit van een  aantal nader te bepalen uren per maand waarin vragen kunnen worden doorgestuurd naar een Cuccibu contactpersoon indien daar behoefte aan is en op afroep aanvullende ondersteuning beschikbaar is.

Wij zijn Cuccibu

Interesse of vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee over de oplossing die het beste past bij jouw organisatie. Laat hier je gegevens achter.

"*" geeft vereiste velden aan

Jouw naam en e-mailadres gebruiken wij alleen voor het door jou gevraagde contact. Wil je meer lezen over hoe Cuccibu omgaat met persoonsgegevens? Lees dan hier onze privacy- en cookieverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wpg verbeterplan

“ Wij geloven dat je toegevoegde waarde creëert middels veilige en verantwoorde digitalisering. Dit leidt tot kansen voor het individu, voor organisaties en voor de gehele maatschappij. “