Neem contact op

MVO Prestatieladder

De Prestatieladder voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Steeds meer organisaties beseffen dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) een positieve invloed heeft op de samenleving én op hun marktpositie. Maar hoe maak je op objectieve wijze kenbaar hoe jouw organisatie zich inspant op MVO-gebied? Hiervoor is het certificaat voor duurzaam ondernemen ontwikkeld: de MVO-prestatieladder.

Uitleg over de MVO Prestatieladder

Wat is de MVO Prestatieladder?

De MVO Prestatieladder maakt duurzame ontwikkelingen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen concreet. Door te certificeren op de norm maak je aantoonbaar dat jouw organisatie zich inspant op het gebied van MVO. De MVO Prestatieladder staat o.a. voor:

  • Het integreren van de uitgangspunten voor duurzaam ondernemen.
  • Het transparant en toetsbaar maken van de kenmerken van duurzame ontwikkeling in het managementsysteem.
  • Het aantoonbaar en objectief vaststellen van de relatieve status in dit ontwikkelingsproces.
MVO-prestatieladder

Hoe werkt de MVO Prestatieladder?

De MVO-Prestatieladder kent 5 niveaus, thema’s en een aantal kernthema’s. Deze indicatoren zijn geïnspireerd op de MVO-kernthema’s van de internationale norm ISO 26000. De organisatie brengt per indicator in kaart wat de wettelijke en branche gerelateerde eisen zijn. Ook geef je aan welke verwachtingen de stakeholders hebben en hoe jouw organisatie presteert ten opzichte van de indicatoren. De MVO-Prestatieladder heeft ook een koppeling met de 17 Sustainable Development Goals. Bovendien formuleer je een duidelijk plan om door te groeien naar het volgende niveau.

Hoe kunnen wij helpen?

Onze consultants kunnen jouw organisatie helpen met het aantoonbaar duurzaam ondernemen. Op een pragmatische manier helpen we jouw organisatie groeien en verbeteren waardoor het gewenste niveau op de MVO Prestatieladder wordt behaald. Wil je weten hoe we dat doen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Contact

Meest gestelde vragen

We zetten de meest gestelde vragen over de MVO Prestatieladder voor je op een rijtje.

Naarmate jouw organisatie hoger op de ladder komt, gaan steeds meer indicatoren en daarmee stakeholders een rol spelen. Op niveau 1 tot 3 kijk je in eerste instantie alleen naar de directe belanghebbenden, vervolgens ook naar de indirecte betrokkenen en de branche. Op niveau 4 en 5 worden ook de keten en de samenleving als stakeholders gezien. Met andere woorden: een hoger niveau op de MVO-Prestatieladder betekent meer transparantie en meer belanghebbenden die een rol spelen.

Relevante downloads