Neem contact op

SOC-as-a-Service

In de huidige digitale wereld is de bescherming van gevoelige informatie en het waarborgen van de digitale veiligheid van cruciaal belang. Met de toenemende dreiging van cyberaanvallen en geavanceerde hackingtechnieken wordt het steeds moeilijker voor organisaties om hun systemen en gegevens te beschermen. Het Security Operations Center (SOC) van Cuccibu kan verdachte activiteiten en potentiële bedreigingen in een vroeg stadium detecteren zodat er snel actie kan worden ondernomen om schade te voorkomen.

Wat doet het SOC van Cuccibu?

Onze SOC bestaat uit een team van ervaren medewerkers die 24/7 monitoren, detecteren, analyseren en reageren op cyberdreigingen in jullie organisatie. Met de evolutie van technologie en de toenemende complexiteit van cyberaanvallen is het SOC van cruciaal belang geworden voor organisaties van elke omvang. Het helpt bij het proactief identificeren van potentiële bedreigingen, het minimaliseren van risico’s en het waarborgen van de continuïteit van de bedrijfsvoering.

Hoe wordt een SIEM-tool gebruikt in een SOC?

Een essentieel onderdeel van het SOC is onze SIEM-oplossing (Security Information and Event Management) Microsoft Sentinel. Sentinel verzamelt, analyseert en interpreteert beveiligingsgebeurtenissen en loggegevens uit verschillende bronnen binnen het netwerk van een organisatie. Het kan gegevens ontvangen van firewalls, IDS/IPS-systemen, applicaties, antivirussoftware en andere beveiligingsoplossingen. Door deze gegevens te centraliseren en te correleren, biedt Sentinel een compleet beeld van de beveiligingsstatus van een organisatie. Het stelt het SOC-team in staat om verdachte patronen en afwijkingen te identificeren, mogelijke inbreuken op te sporen en snel te reageren op incidenten.

Hoe ziet de SOC-as-a-Service van Cuccibu eruit?

Cuccibu begrijpt dat elke organisatie unieke behoeften en bestaande beveiligingsmaatregelen heeft. Daarom bieden we een flexibele SOC-as-a-Service die is afgestemd op de specifieke vereisten van elke klant. Hierdoor kan iedereen profiteren van de voordelen van een SOC zonder de complexiteit en kosten van een intern team. Afhankelijk van behoeftes, zijn de volgende functies inbegrepen in onze service:

 

Initiële implementatie van Microsoft Sentinel: Onze ervaren cybersecurity-experts helpen bij de initiële implementatie van Sentinel in jullie digitale omgeving. We analyseren jullie huidige beveiligingsmaatregelen, identificeren eventuele knelpunten en ontwerpen een oplossing die naadloos aansluit bij jullie bedrijfsdoelstellingen. We zorgen voor een vlotte integratie van Sentinel in jullie bestaande infrastructuur, waardoor je direct profiteert van verbeterde beveiligingsmogelijkheden.

 

Beheer van Sentinel: Ons ervaren team neemt het dagelijkse beheer van Sentinel op zich, zodat het interne team zich kan concentreren op kernactiviteiten. Vanuit het SOC monitoren we voortdurend de beveiligingsgebeurtenissen in jullie netwerk, voeren analyses uit en detecteren verdachte activiteiten. Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën en threat intelligence kunnen we potentiële bedreigingen snel identificeren en effectief reageren.

 

Incident Respons: In geval van een beveiligingsincident kun je vertrouwen op onze ervaren incident responders. Ze werken nauw samen met jullie organisatie om het incident te onderzoeken, te analyseren en effectieve maatregelen te nemen om de impact te minimaliseren en jullie netwerk te herstellen naar een veilige staat.

SOC stappen

Meer weten?

Met de SOC-as-a-Service van Cuccibu bent je verzekerd van een robuuste en kosteneffectieve oplossing die is afgestemd op jullie behoeften en bestaande beveiligingsmaatregelen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen helpen bij het opzetten en beheren van een effectief SOC, zodat de organisatie beschermd wordt tegen de steeds veranderende dreigingen van het digitale landschap.

Wij zijn Cuccibu

Interesse of vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee over de oplossing die het beste past bij jouw organisatie. Laat hier je gegevens achter.

"*" geeft vereiste velden aan

Jouw naam en e-mailadres gebruiken wij alleen voor het door jou gevraagde contact. Wil je meer lezen over hoe Cuccibu omgaat met persoonsgegevens? Lees dan hier onze privacy- en cookieverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Mailbox

“ Wij geloven dat je toegevoegde waarde creëert middels veilige en verantwoorde digitalisering. Dit leidt tot kansen voor het individu, voor organisaties en voor de gehele maatschappij. “