Neem contact op

Training Basis PO

Basis PO

Werk jij als Privacy Officer binnen jouw organisatie en duizelt het je soms van alle verwachtingen en uitdagingen die op jouw bord komen? Er wordt van je verwacht dat je de ins- en outs van de privacywetgeving, maar ook de relevante privacybepalingen uit de voor jouw organisatie van toepassing zijnde (sector)wetgeving kent. Je bent intern het aanspreekpunt voor alle privacyvraagstukken en adviseert daarover. Ook ben jij degene die (mede) bouwt aan de basis of verdere groei van de privacyorganisatie in je organisatie. Je kunt hierbij denken aan het opstellen en/of bijhouden van het register van gegevensactiviteiten, het uitvoeren van DPIA’s, het opstellen en/of beoordelen van verwerkersovereenkomsten en het vergroten van het privacybewustzijn in de organisatie.

Als startende PO kan dit overweldigend zijn, je bent vaak brandjes aan het blussen in plaats van structureel aan de basis van de privacyorganisatie aan het bouwen. Het is daarnaast niet eenvoudig om het overzicht te behouden, prioriteiten te stellen en je tijd goed te verdelen.

In deze basis PO Training gaan we in op de basistaken van een Privacy Officer en geven we je inzichten mee om deze taken optimaal te organiseren. Enkele skills die je nodig hebt voor de uitvoering van deze rol, zoals het adviseren, het omgaan met weerstand of het creëren van draagvlak komen in deze training ook voorbij.

De volgende onderwerpen komen onder meer aan bod:

  • Privacywetgeving (waaronder AVG) als basis
  • Plaatsbepaling PO in de organisatie
  • Takenpakket PO
  • Uitdagingen en skills
  • Casuïstiek
Meer weten?

Interesse in deze training? De training op nader te bepalen datum duurt een dag en wordt gegeven op het hoofdkantoor in Eindhoven. Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname en heb je recht op eenmalig (max. 1 uur) advies van de trainer om bijvoorbeeld te sparren over een casus.

Uiteraard kunnen we de training ook in-house verzorgen of geheel aanpassen naar de wensen van jouw organisatie.

Tijd: 09.30 – 16.30 uur
Locatie: Cuccibu Eindhoven

Deel deze pagina! Kies je platform