Neem contact op

Aan de slag met de NEN 7510 norm

Een praktische NEN 7510 training

Tijdens deze praktische (incompany) training gaan we aan de slag met de NEN 7510 norm, voor informatiebeveiliging in de zorg. We kijken onder andere naar de informatie waarmee de zorgsector te maken heeft (patiëntgegevens, persoonsgegevens, bedrijfsgegevens etc.) en hoe deze gegevens beveiligd kunnen worden. Je kan hierbij denken aan gebouw, apparatuur en systeembeveiliging, maar het gaat ook om het veiligheidsbewustzijn van personeel en de monitoring van leveranciers. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de inventarisatie van informatiebeveiligingsrisico’s in de zorg en er wordt stilgestaan bij concrete maatregelen die genomen kunnen worden. De training bestaat uit een gedeelte theoretische achtergrond, maar met name krijgt de toepassing in de praktijk aandacht doormiddel van interactie en praktische oefeningen.

In de training leer je o.a.:

  • Inzicht te krijgen in wat informatiebeveiliging conform de NEN 7510 betekent.
  • Inventariseren van informatiebeveiligingsrisico’s, ofwel ‘risicogebaseerd denken’.
  • Bepalen van concrete maatregelen voor de beveiliging van informatie.

 

Voor wie is deze training interessant?
Deze training is bestemd voor organisaties die te maken hebben met informatiebeveiliging in combinatie met de verwerking van persoonlijke gezondheidsinformatie.

Meer weten?

De training duurt een hele dag (09.30 tot 17.00 uur) en wordt gegeven op één van onze kantoren in Eindhoven of Rijswijk. Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname.

De Training Normkennis NEN 7510 staat gepland in 2024 op 4 september.

Uiteraard kunnen we de training ook in-house verzorgen en/of aanpassen naar de wensen van jouw organisatie. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Contact

Direct inschrijven

Interesse in deze training? Schrijf je hieronder direct in voor de Training Normkennis NEN 7510 op de onderstaande datum:

  • 4 september 2024
MM slash DD slash JJJJ

Gegevens deelnemer

Naam
Adres

Factuurgegeves

Betaalgegevens

Opmerkingen

Jouw naam en e-mailadres gebruiken wij alleen voor het door jou gevraagde contact. Wil je meer lezen over hoe Cuccibu omgaat met persoonsgegevens? Lees dan hier onze privacy- en cookieverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deel deze pagina! Kies je platform